• Services: Landschapsarchitectuur, Architectuur, Digital Innovation, BIM: digitaal samenwerken!
  • Sectoren: Gemeenten, Publieke Sector

Interactieve gevel voor nieuw Holland Casino in Venlo

Venlo - Het nieuwe Holland Casino is met een hoogte van 25 meter en de in het oog springende alzijdige ledverlichting een landmark in de regio waar men niet onopgemerkt aan voorbij zal gaan. Holland Casino in Venlo omarmt de gemeentelijke cradle to cradle-ambities en streeft naar duurzame oplossingen voor het nieuw te bouwen casino aan de Floralaan.

Duurzaam

voorzien van ledverlichting en draait op zonne-energie

C2C

omarmt de gemeentelijke cradle to cradle-ambities

Het nieuwe casino in de vorm van een bloem is beeldbepalend. De expressieve sculpturale vormgeving is gecombineerd met een spectaculaire interactieve gevel. Het Casino is op een organische wijze verbonden met het omringende landschap en de natuurlijke elementen. De buitenruimte vormt de bodem, waarin het gebouw groeit. Bodem en gebouw vormen als één organisme lucht, water en energie. 

De vloeiende bloemvormen strekken zich op een vanzelfsprekende wijze uit naar het landschap, refererend aan Nederlands rijke florale traditie. De bloem rijst op uit het hart van het gebouw en is vanaf de snelweg prachtig zichtbaar. 

Door zijn ligging aan een belangrijke snelweg vlakbij de Duitse grens fungeert het nieuwe casino als nationale toegangspoort voor de vele Duitse en ook Belgische gasten en is het gebouw makkelijk bereikbaar. Rondom het plangebied zijn twee grote tulpenvelden opgenomen die de bezoeker een sense of place geven.

Het Casino vormt de overgang tussen het bedrijventerrein en het belangrijke natuurgebied aan de Maas Natura 2000 en ligt op de vliegroute van een vleermuiskolonie. Daarom zijn er diverse vleermuiscorridors geplaatst op en rond het gebouw. Behalve het gebouw zelf zorgen ook de opvallende bloemstructuren op de op biobased asfalt gesitueerde parking voor energie en verse lucht.

Het holistisch ontwerp bevat alle elementen die je van een best FUTURA gebouw mag verwachten. Het biometrische gebouw zet een nieuwe standaard voor het vastgoed van de toekomst. De integraliteit van duurzaamheid, techniek en architectuur zetten zo een standaard voor duurzame ontwikkeling wereldwijd. Het icoon toont de duuzaamheidsambitie van het Holland Casino en belichaamt de circulair-economische gedachten. Op deze manier hopen wij de volgende generatie te inspireren een wereld te creëren die in harmonie is met de natuur. We benaderen het gebouw als een organisme met huid, skelet, brein en een gezond metabolisme. We tonen hiermee aan dat Smart Buildings niet langer een droom zijn, en dat duurzaamheid overal op van toepassing is. Zelfs de buitenruimte en het gebouw vormen één geheel, en absorberen de natuurlijke bronnen; zonlicht, water en lucht. Het materialenpaspoort in BIM met alle aspecten ten aanzien van onderhoud, vervanging, financiële kaders en afspraken zijn een voorbeeld van innovatieve toepassing van new Digital Solutions. 

Maar ook de innovatieve façade creëert nieuwe mogelijkheden tot partnerships, en businesscases die de gebruikerservaring verrijken, terwijl er in het integrale ontwerp rekening wordt gehouden met de total cost of ownership.

Geleverde diensten

Advies constructies, installaties, duurzaamheid, landschapsarchitectuur, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Bezoek ook onze Carriere pagina: Inhousedag


Resultaten

Duurzaam

voorzien van ledverlichting en draait op zonne-energie

C2C

omarmt de gemeentelijke cradle to cradle-ambities

200%

verdubbeling aantal verwachte gasten

Vragen over dit project

Marjolijn Versteegden

Commercieel manager +31 (0)6 2706 0245 Stel mij een vraag
Share on Wechat "Scan QR Code" on WeChat and click ··· to share.